J.T. Weening-Woltmeijer

Praktijk voor psychoanalyse en psychotherapie

Individuele therapie

Individuele therapie

Op deze pagina vindt u informatie over individuele psychotherapie binnen Psychotherapiepraktijk Peize. U vindt hier onder andere informatie over voor wie individuele psychotherapie geschikt zou kunnen zijn, hoe de werkwijze is en wat de kosten ervan zijn.

Voor wie?

De individuele therapie is geschikt voor volwassenen tussen 18 en 65 jaar die in één of meer opzichten vastlopen in hun leven en daarbij klachten ontwikkelen. Vaak blijkt dat het leven sterker wordt beïnvloed door gebeurtenissen uit het verleden dan we ons realiseren. Het gevolg kan zijn dat we leren om gevoelens en herinneringen die verband houden met pijnlijke ervaringen te vermijden. Dat kan weer tot gevolg hebben dat klachten ontstaan zoals angst, onzekerheid of depressie. Individuele psychotherapie kan helpen om op een dieper niveau inzicht te krijgen in wat er dwarszit en wat er belemmert om goed te kunnen functioneren. Het doorleven van pijnlijke ervaringen die hierbij naar boven komen, schept de mogelijkheid tot verandering. Om in individuele therapie te gaan, is het van belang dat u de bereidheid heeft u te verdiepen in eigen gevoelens en gedrag. In een individueel indicatietraject zal samen met u bekeken worden of individuele therapie voor u geïndiceerd is.

Werkwijze

Wanneer u contact met mij opneemt, zal ik u vragen om kort uw klachten te omschrijven. Ook zal ik u vragen hoe u denkt dat het komt dat u uw klachten hebt en wat u van therapie verwacht. Daarnaast zal ik onder andere uw adres en verzekeringsgegevens vragen. In veel gevallen volgt hieruit een afspraak voor een eerste gesprek. In de eerste gesprekken volgt een verdere inventarisatie van de klachten en zal nader op uw levensgeschiedenis worden ingegaan. Hierna zal ik samen met u een behandelplan opstellen. Van daaruit werken we verder. De behandeling zal bestaan uit wekelijkse of twee wekelijkse gesprekken van 45 minuten.

Tarieven en vergoedingen

Psychotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Met de meeste zorgverzekeraars heb ik voor 2020 contracten afgesloten, waardoor de kosten direct bij de verzekeraar worden gedeclareerd. Wel krijgt u te maken met het wettelijk verplicht jaarlijks eigen risico. Er bestaat een kleine kans dat de praktijk met uw zorgverzekeraar geen contract heeft afgesloten. In dat geval krijgt u een nota. U kunt vervolgens zelf de nota indienen bij uw zorgverzekeraar.

Locatie

De individuele gesprekken vinden plaats in de praktijkruimte van Psychotherapiepraktijk Peize op de 2e verdieping van De Esrank, gevestigd aan de Zr. Kleveringastraat 83a te Peize.

Bereikbaarheid

Peize is bereikbaar met het openbaar vervoer vanuit Groningen Centraal Station, buslijn 4 en vanuit Roden Busstation buslijn 4. Vanuit Donderen rijdt buslijn 86 beperkt. U stapt uit bij halte Peize. Daar vandaan wandelt u in 10 minuten naar de praktijk. Als u met de auto komt, kunt u bij de praktijk parkeren.

Contact

Voor meer informatie kunt u contact met de praktijk opnemen. Het telefonisch spreekuur is op maandag, woensdag, en vrijdag van 12.00 uur tot 12.30 uur. Buiten de spreekuren kunt u een bericht op de voicemail achterlaten. U wordt dan zo spoedig mogelijk terug gebeld. Ook kunt u de praktijk per mail bereiken.